Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trei republici caucaziene, cele mai „treze” dintre regiunile FR

© RIA Novosti / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaВитрина с алкогольной продукцией в супермаркете
Витрина с алкогольной продукцией в супермаркете - Sputnik Moldova
Abonare
Acest clasament se bazează pe algoritmul care, pe lângă numărul bolnavilor de alcoolism, mai ia în calcul un șir de indicatori sociali importanți.

 

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. Proiectul federal „Trezvaia Rossia” („Rusia fără alcool”) și centrul comunicațiilor informaționale „Rating” au publicat rezultatele unui studiu comun, care vizează problema alcoolizării și aprecierii eficienței politicii antialcoolice în regiunile FR.

Potrivit informației RIA Novosti, pe primele locuri în top 20 de regiuni mai puţin afectate de alcoolism s-au clasat republicile Cecenă, Ingușetia și Daghestan. Moscova și Sankt Petersburg se află pe locurile patru și, respectiv, cinci.

Pe ultimele poziții s-au regăsit ținutul Kamciatka, regiunea Magadan și districtul autonom Nenețk. Pe locul 20 s-a situat regiunea autonomă Evreiască.

La întocmirea clasamentului s-a ținut cont de astfel de indicatori importanți ca numărul bolnavilor de alcoolism și de psihoză alcoolică, mortalitatea din cauza intoxicaţiilor alcoolice, infracțiunile comise în stare de ebrietate, volumul vânzărilor de votcă și bere, precum și puterea legislației antialcoolice în subiecții federativi din Rusia.

 

Fluxul de știri
0