Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se pregătesc proteste în faţa Penitenciarului nr.13 din Chişinău

© Photo : Igor Vzorovтюрьма
тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Pe data de 29 noiembrie se pregătesc ample acţiuni de protest în Chişinău, unul dintre ele va avea loc în faţa Penitenciarului nr.13 din Chişinău unde este deţinut Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 21 nov – Sputnik. Penitenciarul nr.13 din Chişinău, unde este deţinut preventiv ex-premierul Vladimir Filat, învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare, ar putea fi luat cu asalt de protestatari în ziua de 29 noiembrie. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O zi din viaţa ex-premierului Filat în celulă

Potrivit surselor Sputnik, duminică, 29 noiembrie se pregătesc ample proteste în capitală, inclusiv în faţa Penitenciarului nr.13 din Chişinău. Responsabilii de la Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) au declarat pentru Sputnik că nu dispun de asemenea informaţii. 

Am încercat să aflăm dacă angajaţii Penitenciarului vor putea face faţă valului de nemulţumire care se aşteaptă, DIP ne-a răspuns că va veni cu detalii imediat ce va dispune de informaţii cu privire la proteste. 

Nici ministrul de interne în exerciţiu, Oleg Balan, nu a răspuns la apelurile noastre telefonice pentru a ne lămuri cum vor asigura angajaţii MAI ordinea publică. 

Vladimir Filat a fost transferat în Penitenciarul nr.13 din izolatorul CNA la data de 23 octombrie. 

Fluxul de știri
0