Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce legătură are sirianul reţinut în Moldova cu terorismul

© Sputnik / Галина Азуле / Accesați arhiva multimediaСитуация в Париже после серии терактов
Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
Abonare
Sirianul reţinut la Chişinău în baza articolului din Codul Penal care se referă la finanţarea terorismului ar putea fi plasat în arest preventiv.

CHIŞINĂU, 20 nov – Sputnik. Procurorii ar putea cere vineri mandat de arest preventiv pe numele sirianului reţinut marţi la Chişinău în baza articolului din Codul Penal care prevede finanţarea terorismului. Procurorul sectorului Râşcani, Igor Popa, a declarat pentru Sputnik că decizia va fi luată pe parcursul zilei de vineri, când expiră termenul de reţinere de 72 de ore. 

СПУТНИК_Полиция в поисках предполагаемого террориста перекрыла улицу в Брюсселе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sirianul reţinut în Moldova ar putea avea legături cu teroriştii din Franţa

Procurorul a mai declarat că organul de urmărire penală încă nu a stabilit dacă cetăţeanul sirian reţinut în Moldova, are legături cu teroriştii din Franţa. „Se lucrează”, a declarat Popa.

Igor Popa nu a putut să ne spună, deocamdată, dacă sirianul avea legături şi cu alte persoane la Chişinău şi ce rol avea acesta în organizarea, pregătirea ori comiterea unei infracţiuni cu caracter terorist.

Sirianul reţinut marţi la Chişinău are 30 de ani şi este din oraşul Deir ez-Zor. Numele acestuia nu este dezvăluit pentru a nu prejudicia ancheta.

Finanţarea terorismului în Republica Moldova se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Fluxul de știri
0