Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Vestul îşi schimbă poziţia după luarea de cuvânt a lui Putin la AG a ONU

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaForeign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva
Foreign Minister Sergey Lavrov gives interview to Ekho Moskvy, Govorit Moskva - Sputnik Moldova
Abonare
”Noi am simțit această schimbare din entuziasmul cu care a fost întâmpinată ideea de a organiza tratative multilaterale în problema siriană”, a declarat Serghei Lavrov, șeful MAE al FR.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Poziția țărilor occidentale în problema siriană a început să se schimbe după luarea de cuvânt a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la Adunarea Generală a ONU care a avut loc la sfârșitul lunii septembrie, este de părere șeful MAE al FR, Serghei Lavrov.

”Consider că răspunsul la întrebarea pe care a pus-o președintele Rusiei la Adunarea Generală a ONU – ”Acum înțelegeți ce ați făcut?—   începe să fie formulat. Și reacția la ceea ce se întâmplă în Siria, dacă vorbim acum despre Siria, a început să se schimbe imediat după Adunarea Generală a ONU", a spus Lavrov într-un interviu pentru ”Radio Rossia”.

”Noi am simțit această schimbare din entuziasmul cu care a fost întâmpinată ideea de a organiza tratative multilaterale în problema siriană”, a adăugat ministrul.

Маркедонов Marchedonov - Sputnik Moldova
Rusia și Siria: riscuri și urmări

Din martie 2011, În Siria continuă un conflict armat în urma căruia, potrivit datelor ONU, au decedat peste 220 mii de oameni.

Armatei de stat i se opune armata de insurgenți formată din diferite formațiuni militare. Cei mai activi sunt extremiștii din grupările ”Statul Islamic” și ”Gebhat an-Nusra”.

Prima întâlnire internațională privind reglementarea în Siria a avut loc la Viena. la sfârșitul lui octombrie. Cea de-a doua – la 14 noiembrie.

La tratative au participat reprezentanții Rusiei, SUA, ONU, Franței, Marii Britanii, Germaniei, Arabiei Saudite, Turciei, Iranului și ai altor actori regionali, reprezentanți ai UE, Ligii Statelor Arabe și Organizației Cooperării Islamice.

Fluxul de știri
0