Securitatea ucraineană a blocat un canal de trecere ilegală a sirienilor în UE

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaСовместные антитеррористические учения "Донбасс-Антитеррор-2011"
Совместные антитеррористические учения Донбасс-Антитеррор-2011 - Sputnik Moldova
Abonare
Canalul de trecere a sirienilor în UE a fost organizat de un grup infracțional format din cetățeni sirieni. În timpul perchezițiilor, asupra celor reținuți au fost descoperite lucruri și documente care confirmă activitatea lor ilegală.

 

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Serviciul de Securitate al Ucrainei declară că a blocat un canal de trecere ilegală a sirienilor în țările UE.

”La punctul internațional de trecere ”Odesa”, în timpul unei încercări ilegale de trecere a frontierei de stat, SSU împreună cu grănicerii au reținut organizatorul unei scheme infracţionale și un grup de migranți ilegali din Siria, Iraq și Afganistan”, se spune în comunicatul publicat joi de Serviciul respectiv.

Potrivit sursei, canalul de trecere a migranților ilegali în UE a fost organizat de un grup infracțional din Siria. În timpul perchezițiilor, asupra celor reținuți au fost descoperite lucruri și documente care confirmă activitatea lori legală.

A fost iniţiat un dosar penal conform articolului ”trecerea ilegală a persoanelor peste frontiera de stat a Ucrainei”. Acțiunile de cercetare continuă.

 

Fluxul de știri
0