Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste un milion de lei prejudicii la o companie petrolieră din Chişinău

© Photo : Inspectoratul General al Polițieipoliţie, grupare, criminal, полиция групировка
poliţie, grupare, criminal, полиция групировка - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia a anihilat o grupare criminală care, prin escrocherie, a adus unei companii petroliere prejudicii materiale ce se ridică la un milion de lei.

CHIŞINĂU, 19 nov – Sputnik. Ofiţerii de investigaţii în comun cu procurorii au destructurat o grupare criminală din Chişinău, specializată în comiterea escrocheriilor în proporţii deosebit de mari. Potrivit poliţiştilor, bănuiţii au adus un prejudiciu material unei companii petroliere, în sumă de aproape un milion de lei.

Documentarea grupului a durat aproximativ trei luni. Din grup fac parte nouă bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 19 ani şi 36 ani, originari din Chişinău şi oraşul Străşeni. 

Работа АЗС - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mai multe companii petroliere riscă să rămână fără licenţă

Activitatea criminală era organizată de un bărbat de 28 ani şi o femeie de 36 ani, operatori ai companiei de produse petroliere. Prin înţelegeri prealabile, principalii figuranţi, având acces la mai multe terminale electronice ale companiei, includeau fictiv sume de bani pe cardurile de alimentare cu petrol, fără să înregistreze obligatoriu procesul în programul special. Astfel evitau să efectueze transferul banilor la întreprindere şi nu eliberau bonuri fiscale. 

Ulterior, ceilalţi complici aveau rolul de a retrage banii depuşi fictiv pe carduri de la alte staţii alimentare, contra cantităţilor de petrol solicitate, fără să alimenteze automobilele cu care se deplasau.

Conform informaţiilor oferite de poliţie, bănuiţii puteau să retragă de pe carduri bani în sumă de până la 20 de mii de lei pe zi.

Poliţiştii au depistat şi ridicat în cadrul percheziţiilor la domiciliile şi în automobilele bănuiţilor 10 carduri de pe care s-ar fi retras ilegal circa 1 milion de lei, telefoane mobile cu care îşi coordonau acţiunile, dar şi purtători electronici cu informaţii, privind sumele de bani retrase ilegal. La domiciliul unui individ au fost depistate pastile cu efect psihotrop, marijuana şi aparate pentru consumul de droguri.

Toţi bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie din Chişinău, fiind cercetaţi penal pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari. Ulterior, instanţa de judecată a aplicat măsura de reprimare sub formă de arest în privinţa a 8 bănuiţi, celorlalţi 3 bănuiţi le-a aplicat măsura arest la domiciliu.

Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 15 ani.

Fluxul de știri
0