Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce va aduce un noiembrie atât de cald pentru recolta din Moldova

Яблоко
Abonare
Fermierii afirmă că vremea caldă este favoarabilă viitoarei recolte și se roagă să se mențină nivelul precipitațiilor care au căzut în ultima perioadă.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Vremea de toamnă târzie deosebit de caldă din Moldova generează o întrebare rezonabilă – se va menține volumul recoltei din anul viitor cel puţin la nivelul celei din acest an.

Ivan Kuhari, fermier din raionul Ocnița, a declarat pentru Sputnik că nu are rost, deocamdată, să ne facem griji în ceea ce privește viitoarea recoltă, deoarece în țară cad permanent precipitații, iar umiditatea este foarte necesară pentru culturi în această perioadă a anului.

”Pentru livezi, această cantitate de precipitații este optimală. Cu atât mai mult cu cât, până la începerea ploilor, solul a fost foarte uscat, iar acum au căzut precipitaţii și situația se apropie de normă. Iar temperaturile înalte sunt benefice”, a subliniat Kuhari.

Natalia Ianciuk, fermier din raionul Ocnița a confirmat cele spuse de colegul său, mai adăugând că: ”vom vedea cum va fi iarna”.

”Și noi avem livezi și nu avem nevoie de o vreme prea friguroasă”, a spus Ianciuk.

 

Fluxul de știri
0