Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 1200 de şoferi, sancţionaţi în cadrul operaţiunii „Umbriş”

© Sputnik / Miroslav Rotarмашины полиции
машины полиции - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 28 octombrie – 13 noiembrie, Inspectoratul Naţional de Patrulare a desfășurat pe întreg teritoriul ţării operaţiunea „Umbriş”.

CHIŞINĂU, 17 nov – Sputnik. Inspectorii de patrulare au verificat în cadrul operaţiunii „Umbriș” sute de vehicule. Peste 1200 de şoferi au fost sancționați pentru exploatarea vehiculelor cu geamurile din față umbrite. 

În același timp, 1146 de conducători auto au fost obligați de polițiști să scoată pelicula de umbrire a parbrizului sau suprafeţelor de geam ale portierelor din faţă. În 63 de cazuri polițiștii au ridicat plăcile de înmatriculare, astfel interzicând exploatarea unităților de transport.

 Operațiunea ”Umbriș” a avut ca scop disciplinarea conducătorilor auto și atenționarea  acestora despre riscul la care sunt supuși când circulă cu parbrizul și portierele din față umbrite sau pe acestea sunt aplicate diferite obiecte care diminuează câmpul vizual al conducătorului auto.

 Inspectoratul Național de Patrulare a propus modificarea Codului Contravențional, astfel încât  șoferii care exploatează vehiculele cu suprafețele de geam umbrite ar urma să fie sancționați cu o amendă de până la 1400 lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, în comparație cu 200 lei, în prezent.


Fluxul de știri
0