Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mass-media: liderii G20 au convenit să combată finanțarea teroriștilor

© Sputnik / Mikhail Kutuzov / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Moldova
Abonare
Participanţii la summitul G20 au lansat un apel privind intensificarea schimbului de informații și coordonării între state, pentru a-i împiedica pe extremiști să traveseze frontierele.

CHIȘINĂU, 16 nov — Sputnik. Liderii G20 au convenit să întreprindă un șir de măsuri pentru combaterea pericolului terorist, transmite RIA Novosti cu referire la agenția Bloomberg care a aflat detalii ale proiectului de declarație cu privire la terorism elaborat conform totalurilor întrunirii.

Liderii G20 au lansat un apel privind intensificarea schimbului de informații și coordonării între state, pentru a tăia căile de finanțare a terorismului și a nu le permite extremiștilor sătraveseze frontierele, procedând la o tratare mai serioasă a problemelor ce țin de proliferarea terorismului. Afară de aceasta, liderii G20 s-au înțeles să acorde atenție intensificării controlului de frontieră și securității aviatice, se spune în declarație.

Президент России Владимир Путин выступает на торжественном открытии первого Восточного экономического форума во Владивостоке - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: teroriștii folosesc Orientul Apropiat ca bază de atac

„Vom colabora mai strâns cu comunitatea internațională în vederea combaterii terorismului sub orice manifestare a acestuia", a spus președintele Chinei, Xí Jìnpíng, citat de Bloomberg.

Summitul celor 20 de state are loc în Antalia (Turcia) pe 15 — 16 noiembrie. De statutul de membru permanent al G20 beneficiază 19 țări și Uniunea Europeană. În afară de Rusia, în componența G20 întră Argentina, Australia, Brazilia, Marea Britanie, Germania, India, Indonezia, Italia, Canada, China, Mexic, Arabia Saudită, SUA, Turcia, Franța, Republica Sud-Africană, Coreea de Sud și Japonia.

 

Fluxul de știri
0