Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vreau acasă, îmi este frică să rămân în Franţa!

© Sputnik / В. Никифоров / Accesați arhiva multimediaВид на Эйфелеву башню, turnul Eiffel, Paris
Вид на Эйфелеву башню, turnul Eiffel, Paris - Sputnik Moldova
Abonare
Diaspora moldovenească din Hexagon vrea să revină acasă.

CHIŞINĂU, 15 nov — Sputnik.  După atacurile teroriste din 13 noiembrie tot mai mulți moldoveni care se află la muncă sau la studii în Franța se gândesc să se întoarcă în Moldova. Sputnik Moldova a încercat să afle ce sentimente îi încearcă pe concetățenii noștri aflați la muncă sau la studii în această ţară.

„Vreau acasă, îmi este frică să rămân aici! Vineri au murit oameni nevinovați, nu se știe, mâine noi putem deveni victime", spune Maria.

„Ne-am stabilit de câțiva ani în Franța, mereu făceam comparație cu ceea ce se întâmplă în Moldova, am fugit de rău și iată că am dat peste un rău mai mare. Vrem să revenim acasă, dar ce ne așteaptă acolo?", a declarat pentru Sputnik Tatiana stabilită de 5 ani la Paris.

„Îmi fac studiile aici, părinții mă imploră să las totul și să revin în Moldova. Ei cred că acasă lingă ei voi fi mai în siguranță", susține un concetățean de-al nostru, Mihai.

Deși se afla departe de Paris, studenta Universității Strasbourg Tatiana Vârlan a declarat pentru Sputnik Moldova că frica ii cuprinde pe toți oriunde ar fi.

„Niciodată nu am simțit așa o bulversare interioară și așa o grijă pentru întreaga umanitate. Încerc să nu dau voie fricii să-mi intre în piele, chiar dacă deja a făcut-o. La moment, vorbim despre o siguranță relativă, o siguranță mascată care, habar nu avem, ar putea fi înghițită. Revenirea acasă ar fi revenirea la confortul spiritual. Dar ce facem cu haosul pământesc?".

Fluxul de știri
0