Franța: Au început arestările

© Sputnik / Галина Азуле / Accesați arhiva multimediaСитуация в Париже после серии терактов
Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile franceze au arestat preventiv șase persoane din anturajul unuia dintre autorii atentatelor de la Paris

CHIŞINĂU, 15 nov — Sputnik. Autoritățile franceze au arestat preventiv șase persoane din anturajul teroristului Omar Ismail Mostefai, inclusiv tatăl și soția acestuia. Omar Ismail Mostefai a fost identificat drept unul dintre autorii atentatului sinucigaș comis în sala de concerte Bataclan, situată în centrul Parisului, unde au pierit cel puțin 89 de persoane informează site-ul cotidianului „Le Figaro".

Anchetatorii francezi au anunțat că atentatele de la Paris, din data de 13 noiembrie, au fost comise de trei echipe de teroriști. Procurorul general din Paris, Francois Molins, a declarat că primul grup era compus din trei atacatori sinucigași și a acționat în zona arenei Stade de France. Cel de-al doilea  se afla într-un autoturism negru și a deschis focul asupra restaurantelor și teraselor, iar al treia echipă de teroriști a atacat sala de concerte Bataclan, unde a luat ostatici și ucis 89 de persoane.

"Cei șapte teroriști au folosit arme Kalaşnikov și dispozitive explozive identice", a declarat Molins.

Procurorii i-au identificat pe doi dintre cei șapte atacatori. Unul era cetățean francez, iar altul cetățean sirian. În prezent, anchetatorii din Franța sunt ajutați de experți FBI din Statele Unite pentru a stabili toate circumstanțele producerii atentatelor.

Autoritățile franceze au anunțat că potrivit celui mai recent bilanț, în urma atacurilor teroriste din Paris, de pe 13 septembrie, 129 de oameni au murit, iar 352 au fost răniți. Printre cei care și-au pierdut viața sunt și cetățeni americani, britanici, germani, români, spanioli și belgieni.

Fluxul de știri
0