Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premieră pentru Moldova: Game Factory 2015

© facebook.com/eventsGame Factory - 2015
Game Factory - 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinăul va găzdui Conferința Internațională a Producătorilor de Jocuri Video "Game Factory 2015".

CHIŞINĂU, 15 nov — Sputnik. Pe 21 și 22 noiembrie Chișinăul va fi gazda primei Conferințe Internaționale a Producătorilor de Jocuri Video „Game Factory 2015". La eveniment vor participa reprezentanți ai companiilor care realizează jocuri video din Ucraina, Polonia, Suedia, România, Belarus și Turcia. Unul dintre organizatorii evenimentului, Vasile Braga, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, „acest eveniment este pentru entuziaștii care vor să creeze jocuri video, pentru cei care deja le creează, dar vor să facă din această pasiune un business, chiar și pentru companiile mari care vor putea să-și împărtășească experiența. În cadrul acestui eveniment vor veni companii mari din industria de producerea jocurilor video, care vor putea spune cum să dezvoltăm și în țara noastră acest domeniu".

Potrivit coordonatorului acestui eveniment, Olga Batâr, asemenea evenimente vor fi organizate mai des în Republica Moldova.

„Acum punem doar prima temelie pentru evenimentele de acest gen care vor urma. Nu putem să facem evenimente la un nivel foarte înalt așa cum au loc peste hotare. La noi și mentalitate e alta. Oamenii trebuie să se convingă că acest domeniu poate aduce bani mari", a declarat Olga Batâr.

Potrivit statisticilor, în anul 2015, la nivel mondial, venitul industriei producătoare de jocuri s-a cifrat la peste 75 miliarde de dolari. Cei mai mari consumatori și producători de jocuri video sunt SUA, Japonia, Coreea de Sud, Canada, Brazilia și unele țări din Europa. Industria jocurilor video nu este dezvoltată în țara noastră, însă ia amploare în țările din vecinătate — Ucraina, România și Belarus.

Fluxul de știri
0