Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Italia: circa 10 persoane au avut de suferit în timpul protestelor

© AP Photo / Andrew MedichiniA group of Five Star Movement Senators clap their hands during the Italian Parliament inaugural session, in Rome's Senate. (File)
A group of Five Star Movement Senators clap their hands during the Italian Parliament inaugural session, in Rome's Senate. (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Afară de Milano și Napoli, acțiuni de protest mai au loc în 30 de orașe din Italia, inclusiv în Roma, Torino, Bologna, Florența și Genova. În stradă au ieșit profesori și studenți, nemulțumiți de politica promovată de guvern în sfera educației.

CHIȘINĂU, 13 nov — Sputnik. Manifestații de amploare au avut loc vineri în cele mai mari orașe din Italia ca semn de protest împotriva reformelor din sistemul educației. La Milano și Napoli s-au produs ciocniri între protestatari și poliție în urma cărora au avut de suferit circa 10 persoane, transmite publicația „Corriere della Sera".

Afară de Milano și Napoli, acțiuni de protest mai au loc în 30 de orașe din Italia, inclusiv în Roma, Torino, Bologna, Florența și Genova. În stradă au ieșit profesori și studenți nemulțumiți de politica guvernului promovată în sfera educației, din cauza căreia peste 100 de mii de profesori care nu au contracte permanente și-ar putea pierde locul de muncă.

La Milano au ieșit în stradă aproape patru mii de oameni. Un profesor de 50 de ani și o tânără de 18 ani s-au ales cu răni ușoare în timp ce un grup de studenți au încercat să rupă cordonul de polițiști care încercuia o clădire administrativă.

În urma altercațiilor dintre elevi și ocrotitorii ordinii de drept, la Napoli s-au ales cu traume doi tineri și patru polițiști.

Și în alte orașe au avut loc ciocniri neînsemnate dintre manifestanți și poliție. La Torino unii protestatari au aruncat cu bombe fumigene, cu ouă și au dat foc la drapelul Partidului Democrat aflat la putere.

La Roma, pe lângă nemulțumirile legate de reforma din sistemul de educație, manifestanții își exprimă protestează și împotriva așa-numitei „legi a stabilității" care stabilește parametrii principali ai bugetului de stat pe anul viitor.

Fluxul de știri
0