Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marfă de contrabandă de milioane de lei, confiscată de poliţie

© igp.gov.mdPercheziții
Percheziții - Sputnik Moldova
Abonare
În urma percheziţiilor desfăşurate în ajun de oamenii legii a fost ridicată marfă de contrabandă în valoare de 6 milioane de lei şi sume impunătoare de bani.

CHIŞINĂU, 13 nov – Sputnik. Angajații Inspectoratului Național de Investigații au ridicat în urma celor 30 de percheziții efectuate la 12 noiembrie, în capitală și pe întreg teritoriul țării, marfă în valoare totală de peste 6,06 milioane de lei. Marfa era procurată din China și Turcia și introdusă pe teritoriul țării prin contrabandă.

Tot în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate jurnale cu evidenţa contabilă primară, acte contabile de strictă evidenţă păstrate ilegal. 

Potrivit oamenilor legii, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2 milioane de lei. 

Percheziții - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Percheziţii în toată ţara într-un dosar de contrabandă

Mărfurile depistate au fost parțial ridicate și predate pentru păstrare în camera de corpuri delicte a Direcţiei Operațiuni Speciale, iar depozitele și gheretele percheziţionate au fost sigilate pentru efectuarea ulterioară a măsurilor de investigații.

În urma perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate sume bănești în valoare de aproape 153 mii lei,  3 mii de dolari SUA și peste 2 mii de euro.

Veniturile tenebre obținute de grupare erau investite în imobile, mașini de lux precum și oferite sub formă de ”împrumuturi” întreprinderilor gestionate tot de membrii grupării, care ulterior erau utilizate în scopul dezvoltării afacerilor deținute.

Trei din cei nouă figuranți ai grupării criminale  au fost reținuți și escortați la sediul Procuraturii Generale pentru audieri. În baza probelor și rezultatelor prezentate de poliție Procuratura Generală urmează să  califice acțiunile ilegale ale subiecților infracțiunii și să decidă reținerea acestora.

 

 

Fluxul de știri
0