Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul şi instructorul unei şcoli auto, învinuiţi de fals în acte

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗа рулем, автомобиль, La volan, automobil
За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul şi instructorul unei şcoli auto din Sângerei sunt cercetaţi penal pentru fals în acte şi trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 13 nov – Sputnik. Directorul şi instructorul auto au întocmit fişe de evidenţă a orelor de instruire pe numele a doi bărbaţi, în care au inclus date false precum că ultimii au petrecut ore de instruire auto. Aceştia au achitat în casieria şcolii câte 750 lei, deşi în realitate persoanele nu au fost instruite. Inculpaţii au întocmit un proces-verbal în care au inclus date false cu privire la faptul că bărbaţii au fost examinaţi de către comisia din cadrul şcolii, pentru care fapt au primit de la aceştia 600 lei, deşi în realitate nu au fost examinaţi.

Într-un alt episod, instructorul mai este învinuit că, susţinând că are influenţă asupra medicilor care sunt membri al comisiilor medicale pentru examinarea medicală a conducătorilor auto, a pretins de la unul dintre bărbaţi 600 de lei. Pentru această sumă, instructorul se angaja să influenţeze medicii la emiterea concluziilor favorabile privind aptitudinea medicală a solicitantului pentru a fi admis la conducerea mijloacelor de transport.  

Câteva zile mai târziu, instructorul a mai pretins de la aceeaşi persoană încă 300 de euro pentru a-i determina pe membrii comisiei de examinare din cadrul Secţiei de Evidenţă şi Examinare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din Edineţ la susţinerea cu succes de către solicitant a examenului de conducător auto.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza spre examinare instanţei de judecată. Inculpaţii au interdicţia de a părăsi hotarele ţării. 

Dacă vor fi găsiţi culpabili de cele incriminate, inculpaţii, în vârstă de 76 şi respectiv, 61 de ani, riscă pedeapsa cu închisoarea. 


Fluxul de știri
0