Zborurile avioanelor vor fi urmărite prin sateliți în regim de timp real

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaAirbus A321
Airbus A321 - Sputnik Moldova
Abonare
Noul protocol de urmărire a curselor civile va facilita detectarea aeronavelor, inclusiv în zonele „oarbe” pentru radare – deasupra polurilor, a oceanelor și în alte regiuni îndepărtate, transmite Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor.

CHIȘINĂU, 11 nov — Sputnik. Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) a coordonat aplicarea unei frecvențe speciale pentru urmărirea prin satelit a zborurilor aviației civile în regim de timp real.

Frecvența 1087.7-1092.3 MHz a fost stabilită pentru receptarea prin sateliți a informației parvenite prin telefonia mobilă de la emițători în avioane. Potrivit datelor ITU, acest lucru va facilita poziționarea avionului, incluziv în zonele „oarbe" pentru radare — deasupra polurilor, a oceanelor și în alte regiuni îndepărtate.

Noul protocol de urmărire a zborurilor civile cu utilizarea unei frecvențe speciale pentru sateliți a fost elaborat la rugămintea Malaieziei după ce aeronava MH370 care aparținea unei companii aeriene malaieziene a dispărut de pe radare la 8 martie 2014 cu tot cu echipaj și cu 239 de pasageri la bord.

 

Fluxul de știri
0