Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A murit Yungvald-Hilkevich, autorul filmului „D'Artagnan și cei trei mușchetari”

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaПремьера фильма «Возвращение мушкетеров» в кинотеатре «Октябрь»
Премьера фильма «Возвращение мушкетеров» в кинотеатре «Октябрь» - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul regizor rus și sovietic fusese spitalizat de urgență. Cu două zile în urmă i-a fost indusă starea de somn medicamentos.

CHIȘINĂU, 11 nov — Sputnik. Regizorul Georgy Yungvald-Hilkevich a decedat la 81 de ani, la spital Botkin din capitala rusă, a cominicat pentru RIA Novosti fiica acestuia, Natalia Yungvald-Hilkevich.

Acum două zile, pentru a-i îmbunătăți funcționarea inimii, lui Yungvald-Hilkevich i-a fost indusă starea de somn medicamentos.

Anterior, mass-media relataseră despre internarea de urgență a regizorului.

Georgy Yungvald-Hilkevich este autorul filmelor „D'Artagnan și cei trei mușchetari", „Turneu periculos", „Prizonierul din castelul If", „Ah, vodevil, vodevil…" ș. a.

Regizorul s-a născut la 22 octombrie 1934, la Tașkent (Uzbekistan). A absolvit Institutul de Arhitectură (1956) și Institutul de artă teatrală „A. N. Ostrovski" (1963) din același oraș.

Numele său a devenit cunoscut pe întreg teritoriul fostei URSS datorită serialului televizat (în trei episoade) „D'Artagnan și cei trei mușchetari" avându-i în rolurile principale pe Mihail Boiarski, Veniamin Smehov, Igor Starâghin și Valentin Smirnitski. Filmul a fost lansat în anul 1979 şi a avut un  succes uluitor. Chiar și în zilele noastre, multă lume îl vizionează cu plăcere.

Fluxul de știri
0