Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În majoritatea localurilor din ţară nu sunt respectate normele antiincendiare

Abonare
Pompierii au verificat 114 localuri de agrement din ţară, doar în 24 se respectă regulile antiincendiare. Acţiunile inspectorilor vor continua pe parcursul unei luni.

CHIŞINĂU, 9 nov – Sputnik. Inspectorii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au supus, timp de o săptămână, verificărilor antiincendiare 114 localuri de agrement cu aglomerări de persoane, din toată țara. 

Пожар в ночном клубе Colectiv - Sputnik Moldova
Incendiu devastator într-un club din Bucureşti. Un număr mare de morţi şi răniţi

Potrivit pompierilor, doar 24 de obiective din numărul total ale celor verificate corespund normelor de securitate. În restul localurilor au fost depistate încălcări antiincendiare, printre care căi de evacuare blocate sau lipsa acestora, lipsa stingătoarelor, utilaj electric defect și materiale combustibile prezente în interiorul încăperilor. Responsabilii cluburilor nu cunosc acțiunile în caz de situații excepționale, pe care ar trebui să le întreprindă atât ei, cât și vizitatorii.

Ulterior, pentru 80 de administratori s-au întocmit procese-verbale și aplicate amenzi administrative, iar pentru 19 agenți economici au fost inițiate proceduri de sistare a activității localurilor. Altor 39 de administratori li s-au emis prescripții obligatorii pentru înlăturarea deficiențelor.

Acțiunile inspectorilor vor continua în toate localurile cu aglomerări de persoane din țară. Termenul inspecţiilor a fost prelungit până la o lună de zile.

Fluxul de știri
0