CHIŞINĂU, 9 nov — Sputnik, Sergiu Praporşcic. Sunt afirmațiile lui Călin Georgescu, membru al Clubului de la Roma, despre care presa a scris că este unul dintre posibilii candidați la funcția de prim-ministru al României. Întrebat de jurnaliștii de la ziarul Bursa care este opinia lui cu privire la implicarea serviciilor speciale în viață politică, Călin Georgescu a declarat: "Dacă serviciile speciale românești și-ar fi făcut datoria, nu ajungeam în halul acesta, adică o țară în faliment, care trăiește pe datorie. Însă ei au trădat cauza și nu au apărat statul, cetățeanul și pământul țării, ci alte interese, străine de neamul nostru. Ori, prin definiție, statul este în slujba cetățeanului și se luptă pentru siguranța și bunăstarea fiecăruia dintre noi. La noi însă, statul a fost îngropat ca instituție și a fost înlocuit de securitatea statului. Astăzi, Armata ţării nu poate apăra nici Bucureştiul, iar jandarmeria este mai amplă în număr şi dotare decât Armata. Pe cine apară oare? Țara sau politrucii de la putere? România se află astăzi sub asediul marilor corporații fără țară. Corporațiile sunt noul comunism. Iar jandarmeria, în cazul revoltător din Pungeşti cu Chevron, îi apară pe ei, nu pământul ţării şi oamenii lui", a declarat Georgescu.
În altă ordine de idei, Călin Georgescu afirmă că România se află într-o sclavie economică. "Toate datele statistice sunt modificate. Scopul unei ţări nu este să producă PIB, ci standard ridicat de viaţă. Ori, totul s-a prăbuşit în jurul nostru: demografie, sănătate, şcoli, drumuri, case, trunchiuri de păduri şi trunchiuri de suveranitate. România este într-o sclavie economică. De la Ştefan cel Mare încoace, toate pierderile suferite de România sunt mai mici decât ceea ce s-a furat în acești 25 de ani", declară economistul în interviul din ziarul Bursa.
Călin Georgescu salută manifestațiile de protest din Capitala și alte orașe ale României: "Cozile de topor au devenit topoare după 1990. Nu suntem captivii unui agresor străin, ci nouă înşine, debusolaţi în această lume străină, cu o crasă lipsă de icoane şi repere morale ferme. Poporul român nu ştie ce să facă încă cu propria românitate şi eroii ei. Dar, aşa cum se arată zilele acestea, prin energiile colective mişcate din loc pentru binele ţării, va şti că: suntem ceea ce suntem şi nu vom fi decât aşa!", a spus Călin Georgescu.
În finalul discuției, reporterii de la Bursa l-au întrebat pe Călin Georgescu în ce condiții ar accepta funcția de premier, la care acesta a răspuns: "Eu sunt doar un soldat credincios în slujba neamului meu", adăugând că "România are nevoie la conducere de oameni care să facă istorie, nu politică. România are nevoie de caractere care să lupte pentru o ţară demnă şi sigură pentru cetăţenii ei, care înţeleg că nu contează privatizarea, ci guvernanța și că totul se reduce la interesul naţional".
Amintim că domnul Călin Georgescu, pe lângă faptul că este membru al Clubului de la Roma, între 1997-2013 a fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă din România. Totodată este autorul cunoscutului proiect de ţară "Hrană, Apă, Energie", care are ca scop avansarea România în sistemul economiei mondiale, pe fondul crizei mondiale teribile de hrană şi apă care se prefigurează la orizontul anilor 2020.