Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE anunţă vineri tariful pentru energie, iar săptămâna viitoare – pentru gaz

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică va lua o decizie finală cu privire la majorarea tarifelor la energia electrică pe parcursul zile de vineri, iar pentru gazele naturale – săptămâna viitoare.

CHIŞINĂU, 6 nov – Sputnik. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va lua o decizie definitivă cu privire la majorarea tarifelor la gazele naturale săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut vineri de directorul general ANRE, Sergiu Ciobanu, după o rundă de dezbateri publice pe marginea rapoartelor de audit asupra calculelor noilor tarife la gazul natural.

„Ne luăm o rezervă o zi-două ca să analizăm cifrele pe intern a rapoartelor de audit şi revenim săptămâna viitoare la şedinţa Consiliului de Administraţie al ANRE”, a declarat Ciobanu. 

SA „Moldovagaz” a solicitat vineri ANRE majorarea tarifului la gazele naturale cu 22%, adică 8386 de lei pentru mia de metri cubi de gaze.

ANRE va anunţa pe parcursul zilei de vineri decizia sa cu privire la tarifele la energia electrică, după ce două zile a dezbătut rapoartele de audit pe marginea tarifelor la electricitate.  

ANRE a prelungit săptămâna trecută termenul de suspendare a hotărârilor sale din 17 —18 iulie de aprobare a noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale. 

Potrivit hotărârii Consiliului de Administraţie al ANRE, termenul de suspendare a  tarifelor ce vizează energia electrică a fost prelungit până la 8 noiembrie, iar a tarifelor la gazele naturale – până la 15 noiembrie. 

 

Fluxul de știri
0