Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un viceprimar din Soroca este cercetat penal pentru fals în declaraţia de avere

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Un viceprimar din Soroca riscă până la un an de închisoare pentru că şi-a tăinuit averea. Acesta nu a declarat la CNI conturi bancare, terenuri agricole şi construcţii.

CHIŞINĂU, 6 nov – Sputnik. Viceprimarul interimar al oraşului Soroca este învinuit de procurori de comiterea falsului în declaraţii. Dosarul penal pe numele acestuia a fost trimisă în judecată.

Potrivit actului de învinuire, funcţionarul a depus la Comisia Naţională de Integritate declaraţia cu privire la venituri şi proprietate pentru anul 2013, în care intenţionat nu a declarat două terenuri şi şapte construcţii pe care le deţinea în proprietate.

Funcţionarul nu a declarat şi deţinerea a 16 conturi bancare pe care se aflau aproximativ 35 mii de dolari şi 223 mii de euro şi a unui card salarial.

Viceprimarul, în vârstă de 57 de ani, are obligaţia de a nu părăsi hotarele ţării, iar dacă va fi găsit vinovat de cele incriminate acesta riscă până la un an de închisoare sau amendă de până la 12 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani.

Fluxul de știri
0