Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza Sputnik pentru vineri, dar nu una meteo

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaСолнце в ореоле.
Солнце в ореоле. - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnaliştii agenţiei Sputnik, fără a pretinde că sunt ghicitori ori clarvăzători, au decis să ofere cu regularitate propriile pronosticuri privind situaţia economică, socială şi culturală din ţară pentru ziua care vine.

Iată, deci, care este prognoza pentru vineri:

Ţinând cont de faptul că ziua de vineri le precede pe cele de odihnă, parcă nu am prea aştepta decizii epocale de la politicienii noştri. Totodată,nu ne-am aventura să apreciem în aceeaşi cheie paşnică şi acţiunile pe care le-ar putea întreprinde structurile de forţă, care de cele mai multe ori obişnuiesc să recurgă la reţineri imprevizibile anume vinerea.

Suntem tentaţi să credem că vineri se va ajunge la anumite rezultate în procesul de negocieri privind formarea coaliţiei de guvernare. Dacă mulţi dintre experţi iau în calcul schema obişnuită: PDM, PL, grupul Leancă şi o parte dintre deputaţii PLDM, noi credem că are dreptul la viaţă şi ipoteza unei alte construcţii – PDM, PCRM, o parte dintre deputaţii PLDM, deputaţii independenţi şi poate chiar unu-doi deputaţi din aşa-numitul grup Leancă.

Astă noapte a apărut o informaţie curioasă cum că ex-premierul Chiril Gaburici ar putea fi solicitat iarăşi pentru funcţia de şef al Cabinetului de Miniştri. Este greu de spus cât adevăr şi câtă născocire este aici. Dar în ţara noastră ne putem aştepta la orice. Face ori nu face să dai crezare unor astfel d zvonuri, este deja o chestiune de gust.

Analizând afirmaţiile de ieri ale lui Igor Dodon că dacă Guvernul va avea în frunte o femeie, acesta va rezista doar câteva luni, nouă ne-au atras atenţia nu durata de activitate a viitorului ipotetic guvern, ci cuvântul „femeie”. Nu trebuie să fii extraordinar de perspicace, pentru a-ţi da seama că Dodon a avut-o în vedere, evident, pe Maia Sandu şi nu pe Zinaida Greceanîi. Şi iată un aspect în care prognoza noastră va fi absolut exactă: vineri, nimeni şi nicidecum nu o va numi pe Maia Sandu candidat la funcţia de premier. Cum, de altfel, nu-i surâde această perspectivă nici în proximul viitor. Deşi, niciodată să nu zici niciodată. Mai ales dacă luăm ce forţe externe s-ar putea afla în spatele acesteia.

Însă despre câteva lucruri vă putem spune cu siguranţă că se vor întâmpla. De exemplu, în seara de vineri veţi putea viziona cu siguranţă spectacolele „Consolator de văduve” (teatrul „Luceafărul”), „Equus” (teatrul „S Uliţî Roz), „Guguly” (teatrul „Mihai Eminescu”). De altfel, în aceeaşi zi, la cinematograful „Odeon” din Chişinău, va avea loc inaugurarea zilelor filmului polonez.

Numai bine,până la noi prognoze!

Fluxul de știri
0