Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendiul de la clubul "Colectiv" i-a scos pe bucureşteni la proteste

Abonare
Zeci de mii de oameni au ieşit la acţiuni de protest în capitala României. Ei cer demisia întregii conduceri a ţării, după incendiul produs în clubul de noapte şi soldat cu moartea a 32 de persoane. Urmăriţi cum s-a desfăşurat acţiunea.

Participanții la protestele de la București cer dizolvarea Parlamentului, demisia șefului MAI, Gabriel Oprea și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Manifestanții scandau lozinci care erau populare în timpul revoluției anticomuniste din 1989, atunci când a fost lichidat regimul lui Nicolae Ceaușescu, inclusiv: ”Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă”.

Valul de proteste s-a declanşat în capitala României marți seara. Manifestanţii au cerut iniţial pedepsirea șeful administrației sectorului patru al capitale, Cristian Piedone, care a eliberat permisul de activitate pentru clubul de noapte Colectiv în care, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, din cauza unui incendiu, au decedat 32 de oameni, iar peste 200 au fost răniţi. Noaptea târziu, mitingurile s-au transformat într-un protest antiguvernamental în masă. La el au participat în jur de 25 de mii de persoane, care au cerut demisia prim-ministrului Victor Ponta și a șefului MAI, Gabriel Oprea. Miercuri, șeful guvernului din România și-a dat demisia.

Fluxul de știri
0