Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Preţurile în Moldova vor continua să crească

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Naţională a Moldovei a prognozat o rată medie anuală pentru anul curent de 9,7 procente, iar pentru anul viitor rata medie a inflaţiei va fi de 11,9 procente.

CHIŞINĂU, 5 nov – Sputnik. Banca Naţională a Moldovei (BNM) a revizuit în creştere prognoza inflaţiei pe anii 2015 şi 2016. Anunţul a fost făcut joi de guvernatorul în exerciţiu al BNM, Dorin Drăguţanu, în timpul prezentării Raportului asupra inflaţiei.  

Работа гипермаркета - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preţurile produselor agricole s-au majorat cu 13%

„Rata medie anuală pentru anul curent este de 9,7 procente, pentru anul viitor rata medie a inflaţiei va fi de 11,9 procente”, a declarat Drăguţanu.

Potrivit guvernatorului, prognozele BNM indică sporirea în continuare a contribuţiei inflaţiei de bază, iar în a doua jumătate a anului 2016 inflaţia ar putea să înceapă să scadă.

Drăguţanu a mai spus că prognoza actualizată comportă o serie de riscuri, care dacă se vor materializa atunci evoluţia viitoare a inflaţiei va fi afectată în sensul majorării în comparaţie cu prognoza curentă.  

Potrivit guvernatorului, cel mai mare risc vine din partea evoluţiei preţurilor reglementate. 

Fluxul de știri
0