Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declaraţie şocantă: următorul guvern va cădea până la 8 martie

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Va fi o guvernare slabă, care se va confrunta cu probleme extrem de grave şi după o iarnă grea va urma o nouă demisie a guvernului.

CHIŞINĂU, 4 noiembrie – Sputnik. „Cel mult într-o lună, va fi învestit un nou guvern la Chişinău. Dar şi zilele următorului guvern sunt numărate. Va cădea până la Paşti, sau până la 8 martie, dacă prim-ministru va fi o doamnă”, a declarat Igor Dodon în exclusivitate pentru Sputnik.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Regimul e în agonie - Dodon

În opinia lui Igor Dodon, deşi liberal-democraţii au decis la nivel de partid să nu participe la negocierile de formare a unei noi coaliţii, o parte dintre deputaţii formaţiunii vor prefera, totuşi, să nu se pomenească în opoziţie. Prognoza liderului socialiştilor este că noua guvernare va fi susţinută, într-o formă sau alta, de PDM, PL, Grupul Leancă, PCRM şi o parte dintre deputaţii liberal-democraţi. Dar va fi o guvernare slabă, care se va confrunta cu probleme extrem de grave şi după o iarnă grea va urma o nouă demisie de guvern.

„Cel puţin zece deputaţi de la PLDM vor dori să facă parte din majoritatea parlamentară. Aceştia vor fi liberal-democraţi reformatori. Iar precedentul pentru un asemenea deznodămând a fost creat în legislatura precedentă tocmai cu sprijinul PLDM”, a mai spus Igor Dodon.

Fluxul de știri
0