Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O grădiniță, 19 școli și 16 instituții medicale din Chișinău încă nu au căldură

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaРабота ООО "Управляющая компания "Влад-Дом" в Первомайском районе Владивостока
Работа ООО Управляющая компания Влад-Дом в Первомайском районе Владивостока - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit viceministrului interimar al economiei, Valeriu Triboi, peste 85% din blocurile de locuit din capitală sunt deja încălzite. În același timp, la Bălți, numărul de blocuri conectate la căldură constituie 97%.

 

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. În cea mai mare parte, instituțiile educaționale și medicale sunt conectate la sistemul central de încălzire, cu excepția unei grădinițe, a 19 școli și 16 instituții sanitare din municipiul Chișinău, a declarat miercuri la ședința Guvernului Valeriu Triboi, viceministru interimar al economiei.

El a precizat că, în timpul apropiat, în toate aceste instituții va începe livrarea agentului termic.

Работа ООО Управляющая компания Влад-Дом в Первомайском районе Владивостока - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chişinău: fondul locativ va fi conectat de luni la căldură

”În prezent, acolo se fac reparații. În aceste școli și grădinițe nu sunt copii, de aceea nu este nici încălzire. Dar degrabă va apărea”, a spus Triboi.

Potrivit lui, mai mult de 85% din blocurile din capitală sunt deja încălzite. În același timp, în Bălți, numărul de blocuri conectate la căldură constituie  97%.

”Luând în considerare situația economico-financiară grea, la întreprinderi nu au fost făcute nici un fel de investiții în rețeaua de asigurare cu căldură. Totodată, utilajul de bază pentru asigurarea agentului termic în sezonul rece a fost reparat”, a subliniat Triboi.

 

Fluxul de știri
0