Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cod galben de poluare a mediului

© Sputnik / Иван Руднев / Trecere la banca de fotografiiЗона отчуждения вокруг ЧАЭС
Зона отчуждения вокруг ЧАЭС - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit cod galben de poluare a aerului în oraşele Chişinău şi Tiraspol. În capitală aerului va fi poluat cu dioxid de azot, iar la Tiraspol – cu fenol.

CHIŞINĂU, 4 nov — Sputnik. Meteorologii au instituit cod galben de poluare a mediului în Chişinău şi Tiraspol. Avertizarea este valabilă pe parcursul zilelor de 4 şi 5 noiembrie. 

În acest interval de timp este prognozat un nivel sporit al poluării aerului atmosferic privind conţinutul de dioxid de azot în Chişinău şi de fenol în Tiraspol.  

Пожары в Амурской области - Sputnik Moldova
Societate
Ce legătură are "fumul" din Moldova cu incendiile de la Kiev?

Specialiştii recomandă în această perioadă reducerea maxim posibilă a duratei aflării în zonele industriale, fiind preferabile plimbările pe jos în zonele verzi, în special aceasta se referă la copii, femeile însărcinate şi persoanele în etate.

Persoanelor cu maladii ale sistemului cardio-vascular şi ale aparatului respirator li se solicită reducerea sarcinilor fizice.

Pentru prevenirea creşterii concentraţiei periculoase a poluanţilor în aer, agenţii economici sunt obligaţi să întreprindă măsuri pentru reducerea pe termen scurt a emisiilor nocive, cu circa 15-20%,  conform planurilor elaborate.

Poliţia rutieră trebuie să contribuie la direcţionarea optimă a traficului rutier şi neadmiterea formării ambuteiajelor.


Fluxul de știri
0