Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Senatorii PNL au votat împotriva acordării unor drepturi pentru Grupul Ilaşcu

Abonare
Senatul României a adoptat un proiectul de lege prin care membrii Grupului Ilaşcu vor beneficia de drepturile legale acordate persoanelor persecutate din motive politice, potrivit Decredtului-Lege nr. 118/1990.

CHIŞINĂU, 3 nov – Sputnik. Senatorii PSD au susţinut iniţiativa legislativă a deputatului Eugen Tomac care prevede un şir de drepturi pentru membrii Grupului Ilaşcu, ca persoane persecutate politic.

„Grupul PSD din Senat a votat acest proiect de lege, iniţiat de deputatul Eugen Tomac, ca un gest minim de recunoaştere a sacrificiului făcut de patrioţii Grupului Ilaşcu – Ilie Ilaşcu, Andrei Ivanţoc, Tudor Petrov-Popa şi Alexandru Leşco. Aceşti oameni au fost şi sunt un exemplu nu doar pentru români sau moldoveni, ci pentru întreaga lume”, a declarat senatorul Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al Grupului PSD din Senat, citată de dcnews.ro.

Senatorii Grupului PNL au votat împotriva propunerii legislative.

Decretul–Lege 118/1990 prevede, printre altele, ca persoanele persecutate din motive politice au dreptul, la o indemnizaţie lunară de 400 de lei pentru fiecare an de detenţie, strămutare în alte localităţi, deportare în străinătate sau prizonierat.

Fluxul de știri
0