Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Moscova va avea loc al VIII-lea forum al mass-media din Europa și Asia

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaФорум европейских и азиатских медиа (ФЕАМ)
Форум европейских и азиатских медиа (ФЕАМ) - Sputnik Moldova
Abonare
Interacțiunea mass-media din fostele republicii ale URSS în condițiile diferitelor procese politice și economice, elaborarea strategiei interacțiunii informaționale în cadrul integrării euroasiatice - acestea sunt temele principale incluse pe ordinea de zi a FMEA-2015.

CHIȘINĂU, 3 nov— Sputnik. Forumului mass-media din Europa și Asia (FMEA) organizat de AIȘ „Rossia segodnea" va avea loc pe data de 10 noiembrie la Moscova. Tema întrunirii este „Un parteneriat stabil într-o lume instabilă". Vor participa redactori șefi și manageri de top de la cele mai cunoscute medii de informare, conducători ai unor mari companii teleradio și internet-portaluri, experți în media-business și jurnaliști cunoscuți din 14 state din spațiul postsovietic (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kirghizia, Letonia, Lituania, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina, Estonia).

Tema principală a FEAM-2015 este interacțiunea mass-media din fostele republicii ale URSS în condițiile diferitor procese politice și economice. Participanții la forum vor acorda o atenție deosebită dialogului dintre mass-media și putere, elaborării strategiei interacțiunii informaționale în cadrul integrării euroasiatice.

МИА Россия сегодня - Sputnik Moldova
AIŞ „Rossia Segodnea” este cea mai citată în mediile de socializare

Războaiele informaționale moderne, precum și încercarea de a identifica mecanismele de contracarare a amenințărilor difuzate prin intermediul mijloacele de informare se numără printre temele acute care vor fi discutate în cadrul forumului.

Cel de al optulea Forum al mass-media din Europa și Asia va debuta cu ședința plenară la care vor participa manageri-media și cunoscuți jurnaliști ruși. Pentru această întrunire sunt prevăzute trei discuții tematice: „Spațiul informațional euroasiatic: provocări și riscuri", „Industria mass-media: menținerea auditoriului și a imaginii", „Parteneriat stabil într-o lume instabilă".

Acreditarea mass-media pentru participarea la forum este accesibilă pe site-ul oficial al centrului internațional multimedia al AIȘ „Rossia segodnea" http://pressmia.ru/pressclub/20151110/950457202.html

Forumul mass-media din Europa și Asia (FMEA) reprezintă o platformă unică în spațiul postsovietic, care întrunește experți media de seamă din statele CSI, Țările Baltice și din Georgia, pentru discutarea tendințelor și prognozarea proceselor de dezvoltare a industriei media. Prima întrunire de acest fel a avut loc în anul 2006. În primii patru ani, FMEA s-a desfășurat la Moscova, după care a fost găzduit consecutiv de Kiev, Astana, Minsk. La Forumul din 2011 de la Astana, președinții FR și Kazahstanului, Dmitrii Medvedev și Nursultan Nazarbaev, în cuvântul lor de salut adresat participanților, au subliniat interesul pentru dezvoltarea proceselor pozitive în spațiul postsovietic. În 2012, la Minsk, participanţii la Forum au avut o întâlnire cu Aleksandr Lukaşenko.

Fluxul de știri
0