Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pompierii vor verifica obiectivele cu aglomerări de persoane

© Sputnik / Евгений ПанасенкоDSE pompieri пожарные пожарники
DSE pompieri пожарные пожарники - Sputnik Moldova
Abonare
Din 3 noiembrie şi până la 18 noiembrie, pompierii vor verifica toate localurile din ţară cu o capacitate mai mare de 50 de persoane pentru a vedea cum se respectă regulile antiincendiu.

CHIŞINĂU, 3 nov – Sputnik. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI începe de marţi, 3 noiembrie, verificări a obiectivelor cu aglomeraţii de persoane pe timp de noapte.

Raziile presupun verificări minuţioase a localurilor cu o capacitate de peste 50 de persoane.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor vor merge în cluburi de noapte, cinematografe, teatre şi săli de ceremonii pentru a vedea dacă sunt respectate regulile antiincendiare. În cazul depistării încălcărilor, responsabilii obiectivelor vor fi sancţionaţi administrativ, fiindu-le oferit un termen de înlăturare a deficienţilor. 

Cei care nu se vor conforma reglementărilor legale, riscă să le fie suspendată activitatea, în urma unei proceduri iniţiate de organul supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor. 

La verificarea obiectivelor vor fi antrenaţi peste 150 de angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale pe o perioadă de 15 zile.

Fluxul de știri
0