Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pentru politicianul din Moldova, sărăcia nu-i un cusur

Abonare
Sputnik a încercat să afle cine şi cât câştigă în politica moldovenească şi de ce bunuri dispune.

Cine dintre politicienii moldoveni o duce cel mai bine — asta a fost întrebarea pe care şi-au pus-o jurnaliştii Sputnik, analizând declaraţiile de venit ale actualilor şi foştilor înalţi funcţionari de stat.

La venituri totale, lider este fostul ministru al educaţiei, Maia Sandu, urmată de liderul "partidului Nostru", Renato Usatîi.

Din păcate, nu am reuşit să stabilim criteriile de bunăstare a figuranţilor acestei analize comparative conform costurilor totale ale proprietăţilor imobiliare şi a terenurilor pe care le deţin. Dar vedem că Renato Usatâi are în proprietate patru loturi de pământ, ex-premierul Valeriu Streleţ — trei, la fel ca şi liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin.

Totodată, în infograficul prezentat aici există şi alte criterii potrivit cărora putem judeca despre nivelul de bunăstare a persoanelor publice din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0