Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Proprietarii clubului care a ars la București riscă 10 ani de pușcărie

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaВ клубе "First"
В клубе First - Sputnik Moldova
Abonare
Patronii clubului, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc un incendiu, sunt învinuiți de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În afară de aceasta, ei ar mai putea fi învinuiţi şi de fals în acte.

 

CHIȘINĂU, 2 noi – Sputnik. Patronii clubului ”Colectiv” din București, unde în noaptea spre sâmbătă a izbucnit un incendiu în urma căruia au decedat peste 30 de persoane, riscă 10 ani și jumătate de închisoare, au comunicat luni pentru mass-media din România reprezentanții Procuraturii Generale.

Aceştia au precizat că proprietarii localului sunt învinuiți de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Mai mult decât atât, patronii clubului ar mai putea fi învinuiţi şi de  falsificarea unor documente.

По словам очевидцев,пожар возник из-за фейерверка, который организаторы использовали во время одной из песен румынской группы Goodbye to Gravity. По некоторым данным, композиция называлась День, в который мы умрем. - Sputnik Moldova
Clubul „Colectiv” nu avea autorizație pentru show pirotehnic

În prezent, în instituțiile medicale se află 136 de persoane rănite în urma tragediei, dintre care 89 în stare gravă și critică. Așa cum arată primele date ale autopsiei, cauza principală a deceselor a fost intoxicarea cu produse de ardere.

Raed Arafat, secretarul de stat al MAI, nu a exclus că numărul de victime se poate dubla. Luni a devenit cunoscut că numărul celor decedaţi în urma incendiului a ajuns la 31.

Incendiul în clubul de noapte ”Colectiv” a avut loc în noaptea spre sâmbătă. Potrivit datelor preliminarii, motivul incidentului au fost focurile de artificii lansate în timpul concertului rock. În momentul tragediei, în club se aflau 400 de persoane.

 

Fluxul de știri
0