Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Toate căminele USM vor fi renovate până în anul 2019

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaПрием документов на обучение в ВУЗы
Прием документов на обучение в ВУЗы - Sputnik Moldova
Abonare
Îmbunătățirea condițiilor de trai ale studenților în cămine, în atenția sindicatului de ramură. Sindicaliștii din educație au inspectat câteva cămine ale USM.

CHIȘINĂU, 1 nov — Sputnik. Membrii Biroului Executiv al Sindicatului Educației și Științei (SEȘ) au efectuat o vizită de documentare la Universitatea de Stat din Moldova (USM), pentru a vedea care este situația ce se referă la renovarea mai multor cămine și în ce condiții sunt cazați studenții.

Sindicaliștii au fost informați despre cum au fost renovate o serie de cămine, care sunt planurile administrației USM în acest sens și cum sunt protejate și apărate interesele studenților care își fac studiile la USM.

Dumitru Ivanov, președintele SEȘ, a apreciat înalt eforturile administrației în direcția renovării căminelor studențești și a comunicat că sindicatul de ramură depune eforturi permanente îndreptate spre susținerea studenților, astfel încât aceștia să poată fi cazați în condiții decente, să se simtă ca acasă, să aibă tot ce au nevoie pentru a se pregăti de ore și a fi cât mai productivi.

Gheorghe Ciocanu, rectorul USM, a comunicat că în ultimii ani s-a reușit renovarea a două cămine, iar până în anul 2019 vor fi renovate toate căminele. “În următorii ani căminele USM vor fi de nerecunoscut și vor avea un nivel de la 3 la 5 stele, la standarde similare universităților din Occident”, a adăugat el.

Totodată, sindicaliștii au avut o ședință de lucru în cadrul USM, unde au discutat cu administrația instituției despre situația din cadrul universităților din țară și au fost familiarizați cu activitatea Comitetului sindical al studenților de la USM, unde sindicaliștii au pledat pentru eficientizarea implicării activului sindical în autoguvernarea studențească.

Fluxul de știri
0