Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Preţurile în construcţii au crescut cu peste 8%

© Sputnik / Ahn Young-joon, POOLNorth Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo)
North Korean workers construct a factory in the Kaesong Industrial Complex, north of the inter-Korean border, North Korea (file photo) - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Naţional de Statistică comunică, că indicele preţurilor la lucrările de construcţii-montaj în trimestrul III al acestui an a constituit 108,3% faţă de perioada respectivă a anului trecut.

CHIŞINĂU, 1 nov – Sputnik. Preţurile la lucrările de construcţii-montaj în trimestrul trei al anului curent au crescut cu 8,3% faţă de perioada respectivă a anului trecut.

În profil pe sectoarele economiei naţionale creşterea mai semnificativă a preţurilor în trimestrul de referinţă faţă de perioada respectivă a anului trecut a fost marcată în construcţia de locuinţe — cu 11,3% şi telecomunicaţii  - cu 9,7%.

Creşteri au fost înregistrate şi în domeniul comerţului şi alimentaţiei – cu 8% şi obiectivelor de menire socială şi agricultură cu câte 7,7%. 

Fluxul de știri
0