Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Clipul despre fermierii moldoveni, pe muzica Queen, devine tot mai popular

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Regizorul videoclipului, Viorel Mardare, povesteşte cum au decurs filmările şi pregătirile către acestea.

CHIŞINĂU, 30 oct – Sputnik. Videoclipul în care fermierii moldoveni interpretează piesa trupei Queen "The Show Must Go On", devine tot mai popular pe internet. Pe diverse site-uri, acesta acumulează sute de noi vizualizări şi comentarii entuziasmate.

Producătorul videoclipului, Sergiu Prodan, i-a relatat vineri corespondentului Sputnik că scopul urmărit este promovarea valorilor general-umane în afara contextului politic.

Potrivit regizorului scurtmetrajului, Viorel Mardare, el şi-a propus să scoată în prim plan ţăranii din ţara noastră – oameni frumoşi, puternici, care ţin la munca lor.

Răspunzând la întrebarea de ce a fost aleasă anume compoziţia "The Show Must Go On", regizorul a explicat că el şi-a dorit în acest clip anume ceva foarte popular şi care să-i motiveze pe oameni.

„O lună întreagă ne-am pregătit de filmări, ne-am deplasat prin satele din ţară. Am ajuns pe la Dubăsarii Vechi, Bălăbăneşti ş a. Le-am propus localnicilor, participanţi în diverse colective de amatori, să se filmeze şi să cânte în filmul nostru. Cei mai tineri cunoşteau, evident, creaţia formaţiei Queen, dar oamenii din generaţia mai în vârstă au auzit această piesă pentru prima dată. Însă tuturor le-a plăcut de la prima audiţie. Au învăţat-o la auz, unii chiar ne rugau să le transcriem textul. Întregul material a fost filmat foarte repede – în doar patru zile. Toţi au fost foarte mulţumiţi de rezultatul muncii”, a spus Mardare.

Regizorul a precizat că îşi face planuri pentru încă un proiect social, dar a refuzat să dea detalii. A menţionat doar că a acesta are legătură cu vinificaţia. Nu ne rămâne decât să aşteptăm!

Fluxul de știri
0