Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu după demiterea Guvernului Streleț: o luăm de la zero

© Sputnik / Sputnik MoldovaMihai Ghimpu, preşedintele PL
Mihai Ghimpu, preşedintele PL - Sputnik Moldova
Abonare
Tot ce se poate spune astăzi este că trebuie din nou să ne așezăm la masa de negocieri, a declarat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

CHIȘINĂU, 29 oct — Sputnik. După demiterea Guvernului condus de Valeriu Streleț, negocierile în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană pornesc de la zero, a declarat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

Fracțiunea parlamentară a liberalilor nu a votat pentru demiterea Guvernului Streleț.

Ghimpu a spus că este necesar de discutat, lăsând supărările și nemulțumirile la o parte. Altă cale nu există: trebuie creată o nouă alianță pentru integrare europeană, pentru îndeplinirea obligațiilor asumate, deoarece nu trebuie să uităm de Acordul de Asociere care a fost semnat.

Tren Ghimpu Şalaru поезд Гимпу Шалару - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu s-ar fi împăcat cu găndul că Guvernul Streleţ este practic demis

Politicianul consideră că trebuie trase concluzii din cei 6 ani în care AIE s-a aflat la putere, pentru a nu admite situații în care majoritatea parlamentară votează pentru inițiativele opoziției.

Ghimpu a mai declarat că, înainte de votare, el spera că poate Dumnezeu va schimba cumva cele ce se întâmplă.

De altfel, liderul PDM, Marian Lupu, a menționat că primele negocieri cu privire la formarea unei majorități stabile de orientare proeuropeană trebuie să aibă loc deja vineri.

La ședința de joi a Parlamentului RM, Guvernul țării condus de premierul Valeriu Streleț a fost demis cu votul a 65 de deputați din fracțiunile PCRM, PSRM și PDM.

După ședință, Vadim Pistrinciuc, vicepreședintele PLDM, a declarat că, prin susținerea votului de neîncredere, democrații au încălcat acordul cu privire la Alianța pentru Integrare Europeană. PLDM își va face publice acțiunile ulterioare după ședința de partid.

Fluxul de știri
0