Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contestaţia în dosarul Usatîi, examinată de judecătorii cazului Filat

© Sputnik / Vladimir PolusatovАпелляционная палата Curtea de apel
Апелляционная палата Curtea de apel - Sputnik Moldova
Abonare
Contestaţia procurorilor în dosarul liderului ”Partidului nostru”, Renato Usatîi, va fi examinat de aceeași judecători de la Curtea de Apel care au examinat și dosarul ex-premierului, liderului Partidului Liberal-Democrat Vladimir Filat.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Curtea de Apel (CA) din Chișinău va examina contestaţia procurorilor împotriva deciziei judecătoriei Centru din capitală, care a decis să nu-l pună în arest preventiv de 30 de zile pe liderul ”Partidului nostru”, primarul de Bălți Renato Usatîi, a declarat pentru Sputnik Octeabrina Popa, secretarul de presă al CA.

Potrivit ei, decizia în privinţa contestaţia va fi dată de judecătorii Iurie Iordan; Ghenadie Lîsîi și Silvia Vrabie.

”Ședința a început la ora 11.00”, a precizat Popa.

Renato Usatîi reţinut de SIS - Sputnik Moldova
Politică
Renato Usatîi, luat din Aeroportul Chişinău de mascaţi cu inscripţia SIS

Apropo, același complet de judecată a examinat săptămâna trecută și solicitarea apărării lui Vladimir Filat, ex-premier, lider al partidului liberal-democrat, care a încercat să conteste decizia judecătoriei sectorului Buiucani luată la 18 octombrie, prin care acesta a fost arestat pentru 30 de zile.

La moment, clădirea CA este înconjurată de un cordon de poliție.

Usatîi a fost reţinut la 23 octombrie în jurul orei 18.00, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, imediat ce a revenit de la Moscova. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Procurorii au cerut în privinţa lui Usatîi arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Judecătoria sectorului Centru a respins cererea procurorilor.

Vinovatul de difuzarea convorbirilor telefonice riscă 3 ani de închisoare sau muncă în folosul comunităţii de la 100 la 240 de ore, amendă de până la 8 mii de lei, sau cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

 

Fluxul de știri
0