Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDM i-a şi exprimat neîncredere premierului Streleţ

© privesc.euMarian Lupu
Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Democraţii nu-l mai văd pe Valeriu Streleţ în fruntea Guvernului şi îl îndeamnă să plece de bună voie. În caz contrar, va fi demis cu o moţiune de cenzură care invocă acţiuni de corupţie.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Partidul Democrat i-a exprimat neîncredere premierului Streleţ, a declarat preşedintele PDM, Marian Lupu.

Acesta a invocat drept motive faptul că după 15 octombrie Streleţ nu s-a mai comportat ca un premier, ci a devenit apărătorul înflăcărat al fostului preşedinte al PLDM, Vlad Filat.

Marian Lupu - Sputnik Moldova
Politică
Lupu: PLDM să decidă dacă fac parte din AIE3 sau din Platforma DA

În al doilea rând, Lupu a invocat faptul că Streleţ nu a convins democraţii că a renunţat la cererile de demisii pe care PDM nu le agreează şi nici la ideea unei şedinţe parlamentare speciale pe care o cere Platforma DA.

„Nu am primit răspunsuri la întrebările noastre. PDM i-a exprimat vot de neîncredere lui Streleţ. I-am propus să-şi dea benevol demisia, ca să nu ajungem să votăm o moţiune de cenzură în care există acuzaţii de corupţie. Din considerente de oportunitate, Streleţ ar face bine dacă ar demisiona benevol”, a declarat Lupu.

Fluxul de știri
0