Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţia „vânează” maşinile cu geamurile umbrite

© Sputnik / Владимир Вяткин / Trecere la banca de fotografiiСотрудник ДПС
Сотрудник ДПС - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În perioada 28 octombrie – 13 noiembrie, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) va desfășura pe întreg teritoriul țării operațiunea „Umbriș”.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Operațiunea „Umbriș” are drept scop disciplinarea conducătorilor auto și atenționarea  acestora în privinţa riscului la care sunt supuși atunci când circulă cu parbrizul și portierele din față umbrite sau pe acestea sunt aplicate diferite obiecte ce diminuează câmpul vizual al conducătorului auto. 

poliţie полицейский - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mai mulţi şoferi traşi pe dreapta din cauza geamurilor umbrite

Sancţiunile pentru geamurile întunecate presupun amenzi de 200 de lei, precum şi retragerea plăcilor cu numărul de înmatriculare în cazul în care parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă sunt umbrite.  Dacă amenda este achitată în primele 72 de ore, șoferii plătesc doar 100 de lei.

Ultima operațiune „Umbriș” s-a desfășurat   în perioada 17 iunie  - 31 iulie. În cadrul acesteia, au fost documentaţi peste 800 de șoferi.

Inspectoratul Național de Patrulare reiterează, aducerea stării tehnice a autovehiculului în concordanță cu exigențele legislației în vigoare este obligațiunea fiecărui șofer în parte.

Fluxul de știri
0