Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Roşca promite dezvăluiri despre „cariera unui criminal de stat”

© Iurie RoscaIurie Rosca, Иурий Рошка
Iurie Rosca, Иурий Рошка - Sputnik Moldova
Abonare
„Vladimir Filat ca expresie emblematică a corupţiei moldoveneşti: cariera unui criminal de stat din 1998 şi până în prezent” – acesta este genericul conferinţei de presă pe care Iurie Roşca a anunţat că o va susţine „în cinstea” liderului PLDM.

CHIŞINĂU, 28 oct – Sputnik. Politicianul şi jurnalistul Iurie Roşca va susţine miercuri la ora 14.00 o conferinţă de presă pentru a face publice o serie de informaţii despre „un lung şir de cazuri de corupţie şi crime cu caracter economic, comise de Vladimir Filat începând cu anul 1998”. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al PPCD.

„Iurie Roşca va veni în faţa reprezentanţilor mass-media cu prezentarea unui lung şir de cazuri de corupţie şi crime cu caracter economic, comise de Vladimir Filat începând cu anul 1998, când acesta a deţinut funcţia de Şef al Departamentului Privatizării şi Administrării Proprietăţii de Stat, apoi cea de Ministru de Stat, şef al Cancelariei Guvernului şi până în prezent”, se spune în comunicatul citat.

Sursa mai notează că „Iurie Roşca va face o trecere în revistă a celor mai răsunătoare cazuri de corupţie, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi contrabanda, făptuite nemijlocit de Vladimir Filat. De asemenea, vorbitorul va readuce în atenţia opiniei publice rolul aceluiaşi Filat în tentativa de lovitură de stat din 7 aprilie 2009. Roşca va explica asistenţei relaţiile PPCD şi ale PLDM cu Partidul Popular European, precum şi va vorbi asistenţei despre cauzele părăsirii de către PPCD a acestei grupări politice continentale”.

Fluxul de știri
0