Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrei Năstase despre presupusa confluenţă între PLDM şi Platforma DA

© privesc.euAndrei Năstase, Platforma DA
Andrei Năstase, Platforma DA - Sputnik Moldova
Abonare
Platforma DA nu cooperează cu PLDM. Faptul că unii deputaţi liberal-democraţi sunt receptivi la revendicările populare este salutabil, dar asta nu înseamnă că Platforma DA şi PLDM ar face front comun, susţine unul dintre liderii Platformei, Andrei Năstase.

CHIŞINĂU, 26 oct – Sputnik. Unele declaraţii făcute de exponenţii PLDM după arestarea preşedintelui acestei formaţiuni, Vlad Filat, au fost interpretate drept dovezi că între liberal-democraţi şi Platforma DA ar exista o anumită confluenţă. Şi liderii unor formaţiuni politice au declarat că PLDM ar coopera cu Platforma DA. Solicitat să comenteze această versiune, Andrei Năstase, unul dintre liderii Platformei DA, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că este vorba doar de speculaţii, care sunt lipsite de orice temei.

Marian Lupu - Sputnik Moldova
Politică
Lupu: PLDM să decidă dacă fac parte din AIE3 sau din Platforma DA

Avocatul Andrei Năstase a subliniat că se încearcă acreditarea aceste idei „de către două partide criminalizate, PDM şi PL”.

„Noi am făcut apel către toţi deputaţii, indiferent de coloratura lor politică, să susţină revendicările populare formulate în documentele adoptate de Marea Adunare Naţională. Salutăm faptul că unii deputaţi liberal-democraţi au început să fie mai receptivi faţă de solicitările poporului. Am fi bucuroşi dacă şi deputaţii din alte fracţiuni parlamentare ar da dovadă de o astfel de atitudine. Dar faptul că unii liberal-democraţi, deputaţi şi membri de rând, au început în ultima vreme să se arate mai deschişi pentru a discuta revendicările înaintate de Platforma DA, nu trebuie să servească drept temei pentru interpretarea acestui gest ca pe o dovadă că Platforma DA şi PLDM ar face front comun”, a spus Andrei Năstase.

Avocatul a ţinut să precizeze şi faptul că exponenţii Platformei DA reprezintă societatea civilă şi urmăresc alte scopuri decât partidele aflate la guvernare. Scopurile şi revendicările Platformei DA au fost formulate în documentele adoptate la evenimentele publice la care au participat zeci de mii de oameni, a mai subliniat Andrei Năstase.

Fluxul de știri
0