Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Centrul de Presă Sputnik Moldova se va vorbi despre frazeologia modernă

© Sputnik / Rodion ProcaKentford Кентфорд
Kentford Кентфорд - Sputnik Moldova
Abonare
Lecția va fi consacrată unui cerc larg de probleme – de la frazeologia modernă până la problemele actuale ale limbii ruse.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Marți, 27 octombrie, ora 15.00, la Centrul de Presă al AIȘ Sputnik Moldova (în clădirea Kentford, Ștefan cel Mare,202, et.4) va avea loc o lecție multimedia în format de videoconferință Moscova—Chișinău—Erevan--Astana, cu tema: ”Particularitățile frazeologiei moderne”.

Lecția va încheia seria de acţiuni ale AIȘ ”Rossia segodnea” și Ministerului educației și științei al FR pentru jurnaliștii autohtoni și din străinătate care scriu în limba rusă.

Lecția de încheiere din acest ciclu va fi consacrată unui cerc larg de probleme – de la frazeologia modernă până la probleme actuale ale limbii ruse. Moderatorii — savanți ruși, autori de dicționare și manuale — vor vorbi despre bogăția și expresivitatea limbii ruse actuale, particularitățile funcționării ei, dezvoltarea limbii ruse sub influența mijloacelor moderne de comunicare.

Participanți:

        — Pavel Lekant, profesor la Universitatea de stat din regiunea Moscova;

        — Aleftina Kanafieva, profesor la Universitatea de Stat din regiunea Moscova.

Moderator va fi Serghei Bulanov, director general al OAN ”Centrul tehnologiilor educaționale contemporane”.

În timpul acţiunii, pe platformele AIȘ ”Rossia segodnea”din Chișinău, Erevan și Astana se vor întruni reprezentanții mass-media.

Fluxul de știri
0