Ambasador la Londra: Marea Britanie practic a încetat dialogul politic cu FR

© Sputnik / Виктор ТолочкоБританский парламент
Британский парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape toate contactele sunt întrerupte la inițiativa părții britanice, singura sferă în care s-a păstrat cooperarea fiind cultura, a declarat ambasadorul rus la Londra, Alexandr Iacovenko.

CHIŞINĂU, 26 oct – Sputnik. Partea britanică a inițiat practic suspendarea totală a dialogului cu Rusia pe fundalul poziției active a Moscovei în privința Siriei și a Ucrainei, a declarat într-un interviu pentru ziarul Times ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Alexandr Iacovenko.

„Practic, toate contactele politice au fost întrerupte brusc la inițiativa părții britanice, iar dialogul politic la nivel înalt între lideri nu mai există”, a declarat Iacovenko, menționând că singura sferă în care cooperarea s-a păstrat la același nivel este cultura.

Diplomatul a menționat că un nou caz de înrăutățire a relațiilor s-a produs după întâlnirea sa de săptămâna trecută cu directorul politic al instituției de politică externă a Marii Britanii, Simon Gass.

Iacovenko a anunțat că acum o săptămână Ministerul britanic al Afacerilor Externe a răspuns cu refuz la solicitarea de informații secrete, necesare pentru aplicarea loviturilor aeriene asupra țintelor „Statului Islamic” în Siria.

„Stagnare se înregistrează și la nivel ministerial. Aceasta a început odată cu conflictul sirian, însă după începutul crizei ucrainene noi am simțit în mod deosebit acest lucru”, a menționat ambasadorul.

Iacovenko a învinuit Partidul Conservator pentru înrăutățirea relațiilor bilaterale, menționând că în manifestul partidului a fost scris că FR reprezintă un pericol imens pentru Marea Britanie și o amenințare la fel de mare precum SI.

Fluxul de știri
0