Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Leancă ne poate salva!

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu Михай Гимпу
Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mihai Ghimpu: În cazul în care Guvernul Streleț va fi demis şi nu va fi votat altul, vom avea instabilitate până în toamnă.

 

CHIŞINĂU, 25 oct – Sputnik. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și-a schimbat părerea despre grupul Leancă. Dacă atunci când se discuta despre formarea AIE 3, Mihai Ghimpu s-a pronunțat împotriva participării grupului Leancă la negocieri, acum el a declarat în cadrul Congresului Republican al Partidului Liberal că, Alianța pentru Integrare Europeană 3 a rămas doar  cu 50 de voturi în Parlament, iar asta înseamnă că trebuie să fie atras grupul lui Iurie Leancă pentru a menține majoritatea.”

Ghimpu a menționat că Republica Moldova are acum nevoie de sprijinul Fondului Monetar Internațional mai mult ca niciodată, însă pentru asta trebuie să mențină majoritatea parlamentară.

 „Acum nu poate fi dizolvat Parlamentul până în luna martie-aprilie, când expiră mandatul de preşedinte. În cazul în care va fi demis Guvernul şi nu va fi votat altul vom avea o situaţie de instabilitate până în toamnă. Şi asta ar fi cea mai proastă situaţie pentru Republica Moldova, când aşteptăm să vină FMI. Rămâne să vedem ce se va întâmpla joi cu această moţiune de cenzură” a declarat Mihai Ghimpu.

Pe 24 octombrie a avut loc ședința Consiliului AIE-3.După această întrunire liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a declarat că mai sunt anumite aspecte care trebuie puse la punct. Iar președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a menționat că problema numărul 1 a Alianței pentru Integrare Europeană 3 este reclădirea unei majorități parlamentare, prin negocierea cu deputații neafiliați.

 

 

Fluxul de știri
0