Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Motiv de sărbătoare la Ialoveni

© Sputnikstaţie остановка
staţie остановка - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria orașului Ialoveni celebrează 579 de ani de la prima atestare a localității. Locuitorii orașului Ialoveni sărbătoresc hramul orașului pe 27 octombrie, de sărbătoarea Sfintei Parascheva, hramul celei mai vechi biserici din localitate.

CHIŞINĂU, 25 oct – Sputnik. Potrivit unei dispoziții semnate de primarul orașului, Sergiu Armașu, ziua de marți, 27 octombrie, a fost declarată zi de sărbătoare nelucrătoare pe teritoriul orașului Ialoveni. De hram va fi lansat și imnul orașului Ialoveni.

În acest an orașul Ialoveni a îmbrăcat straie de sărbătoare la propriu. Menționăm că acum aproape trei luni în orașul Ialoveni a demarat un proiect inedit. Autoritățile împreună cu mai mulți voluntari au decis să picteze stațiile de așteptare a transportului public. În preajma hramului orașului peste 30 de stații au fost decorate cu diverse motive. Acestea fiind reproduceri de pe lucrările unor pictori, motive naționale dar și flori, peisaje. Astfel orașul Ialoveni s-a transformat într-o adevărată galerie de pictură în aer liber pe care oaspeții o vor putea admira ori de câte ori vor urca sau vor coborî din transportul public.

 

 

 

Fluxul de știri
0