Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sute de oameni cer eliberarea lui Renato Usatîi

© Sputnik / Captură privesc.euRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de oameni, susţinători ai liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, s-au adunat în faţa Palamentului. Manifestanții scandează lozinci în susținerea lui Usatîi.

CHIŞINĂU, 25 oct – Sputnik. Protestatarii au pornit în marş spre Judecătoria Centru, unde astăzi trebuie să se decidă dacă liderul formaţiunii politice Partidul Nostru va fi sau nu eliberat.

Protestatarii susțin că au semnat și o adresare către președintele țării, Nicolae Timofti, în care se menționează, "constatăm cu îngrijorare şi ţinem să atenţionăm populaţia despre metoda abuzivă şi ilegală comisă de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, care au încălcat toate normele procesuale prin asta depăşind cadrul legal şi atribuţiile specificate de legislaţia în vigoare. Avem toate motivele să credem că reţinerea lui Renato Usatîi este o răfuială politică drept urmare a deconspirării schemelor de corupţie în care sunt implicaţi politicieni cu funcţie înaltă în stat."

Amintim că, liderul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a fost reţinut vineri seara pentru 72 de ore pentru interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor. Sâmbătă, acesta a fost audiat de procurori la sediul Centrului Naţional Anticorupţie timp de aproape 4 ore. Procurorul Denis Rotaru a anunţat că Usatîi a fost pus sub învinuire pentru violarea dreptului la secretul corespondenţei.

Fluxul de știri
0