Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambulanțe din Slovacia pentru pacienții din Moldova

© Sputnik / Мирослав Ротарь"Война войной", а "скорая" дежурит неусыпно.
Война войной, а скорая дежурит неусыпно. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Zece ambulanțe dotate cu echipament medical performant vor ajunge în curând în mai multe instituții medicale din Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 25 oct – Sputnik. Pe 26 octombrie 10 ambulanțe dotate cu echipament medical performat vor ajunge în mai multe instituții medicale din țară. Aceasta este o donație a Ambasadei Slovaciei pentru Institutul de Medicină Urgentă din Moldova.

Ambasadorul  Slovaciei la Chișinău, Robert Kirnag, a declarat pentru Sputnik că „cele 10 ambulanțe sunt deja în Chișinău, iar de luni, 26 octombrie acestea vor ajunge în instituții medicale din mai multe regiuni ale țării. Potrivit lui, ambulanțele sunt de model Mercedes Sprinter și nu sunt noi, dar se află într-o stare foarte bună, fiind exploatate doar 6 ani. Costul unei mașini este estimat la 6 mii de euro.”

Robert Kirnag a precizat că „cinci dintre ambulanţe vor fi distribuite Staţiei Asistenţă Medicală Urgentă a Institutului de Medicină Urgentă, iar celelalte vor merge câte una către Staţia Zonală Asistenţă Medicală Urgentă Centru, Staţia Zonală Asistenţă Medicală Urgentă Nord, Staţia Zonală Asistenţă Medicală Urgentă Sud, Staţia Zonală Asistenţă Medicală Urgentă Găgăuzia – 1 ambulanţă şi Centrul Naţional de Medicină Sportivă „Atletmed.”

Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova Robert Kirnag susține că în curând încă două ambulanțe vor fi donate Departamentului Instituții Penitenciare și Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile.

În 2014, Ambasada Slovaciei, prin intermediul SlovakAid, a acordat două ambulanțe dotate cu echipament medical Spitalului de Urgență Chișinău și Stației Zonale de Asistență Medicală de Urgență Nord.

Fluxul de știri
0