Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Percheziţii la sediu şi domiciliu. Usatîi riscă 3 ani de puşcărie

© Sputnik / Miroslav RotariPerchezitii in oficiul lui Renato Usatii
Perchezitii in oficiul lui Renato Usatii - Sputnik Moldova
Abonare
Sediul "Partidului Nostru" şi domiciliul lui Renator Usatîi sunt percheziţionate de oamenii legii. Colegii politicianului acuză oamenii legii de "măsuri exagerate".

CHIŞINĂU, 23 oct – Sputnik. La sediul „Partidului Nostru” şi la domiciliul lui Renato Usatîi au loc percheziţii. Despre aceasta a anunţat colegul de partid al lui Usatîi şi consilierul municipal, Ilian Caşu.

Acesta a calificat măsurile la care au recurs procurorii, inclusiv reţinerea lui Usatîi, drept „exagerate”.

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Politică
Renato Usatîi, reţinut pentru 72 de ore

Usatîi a fost escortat vineri seara de pe Aeroportul Internaţional Chişinău la Procuratură, unde a fost audiat de procurori. Politicianul a refuzat să facă depoziţii.

Tot în seara zilei de vineri a fost luată decizia aplicării faţă de Usatîi a măsurii de reţinere preventivă pentru 72 de ore.

Procurorii îi incriminează lui Usatîi comiterea infracţiunii prevăzută la articolul 178 din Codul penal „Violarea dreptului la secretul corespondenţei”. Pedeapsa maximă prevăzută de acest articol este închisoare până la 3 ani.

 

Fluxul de știri
0