Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua de naștere a lui Dimitrie Cantemir, marcată la Chișinău

© Sputnik / И. Кибзий / Accesați arhiva multimediaКниги, выпущенные к юбилею Дмитрия Кантемира
Книги, выпущенные к юбилею Дмитрия Кантемира - Sputnik Moldova
Abonare
Participanții la conferință vor evoca cele mai importante etape din activitatea lui Dimitrie Cantemir, a cărui moștenire constituie un bun al popoarelor moldovenesc și rus, care aparține însă întregii umanități.

 

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Vineri, la Chișinău a demarat o acțiune cultural, dedicată amintirii gânditorului moldovean, savantului-enciclopedist, filozofului și istoricului, cunoscutului om de stat din Rusia, domnitorului Moldovei, Dimitrie Cantemir, care s-a născut la 26 octombrie 1673.

O masă rotundă, intitulată ”Măria ta, Dimitrie Cantemir!”, este organizată de facultatea de filologie a Universității de Stat din Moldova la Centrul Rus al fundaţiei ”Lumea rusă”. Participanții la conferință vor evoca etapele de bază ale activității lui Cantemir, vasta lui moștenire literară, care pe drept cuvânt este un bun al popoarelor moldovenesc și rus, care aparține însă întregii umanități.

Participanți de onoare la masa rotundă sunt Președintele Asociației Savanților din Moldova ”Nicolae Milescu-Spătaru”, membru-corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, Vladimir Țaranov; conducătorul Centrului fondului ”Lumea rusă”, profesorul Vladimir Nosov, profesorul de la Catedra de cultură și artă a Universitatea de Stat din Comrat, Nicolai Poliuhov; membrul titular al Academiei Internaționale UNESCO, profesorul Iurii Canașin și președintele Consiliului Asociației Internaționale de Prietenie și Colaborare ”Moldova și Rusia”, profesorul Iurii Maximov.

 

Fluxul de știri
0