Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În septembrie, cererea de valută străină în Moldova a depășit oferta

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaUS dollars and rubles inside a currency exchange office of a Sberbank
US dollars and rubles inside a currency exchange office of a Sberbank - Sputnik Moldova
Abonare
În septembrie, cursul mediu valutar al leului moldovenesc față de dolarul SUA a constituit 19,6473, pe când în august acest indicator a fost de 18,993.

 

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Oferta de valută străină din partea persoanelor fizice a constituit în septembrie 2015 170,5 milioane de dolari și a acoperit cererea pentru valută străină a persoanelor juridice (194 de milioane de dolari) doar în proporție de 86%, conform datelor Băncii Naționale a Moldovei.

Într-o lună, oferta de valută străină din partea persoanelor fizice s-a redus cu 5,2%, în timp ce cererea din partea agenților economici a crescut cu 21,6%.

În septembrie, cursul mediu de schimb al leului moldovenesc față de dolarul SUA a constituit 19,6473, pe când în august acest indicator era de 18,993.

În raportul vânzare/cumpărare a valutei străine de către persoanele fizice, cea mai mare parte îi revine valutei unice europene (58,3% și 52,1%, respectiv), după care urmează dolarul SUA (23,3% și respectiv 38,7%) și rublele rusești (15,7% — 4,5%).

 

Fluxul de știri
0